Kirjoittaja rillaaja » 24 Kesä 2016, 10:16
Hae reseptejä
Ajankohtaista
Näin vähän tutuissa makkaroissa on lihaa – erot jopa 70 prosenttia
(KUVA: Timo Aalto)
Julkaistu: 24.6. 7:08
Ilta-Sanomat listasi suosittujen grillimakkaroiden lihapitoisuuksia.
Lämmin kesä ja juhannus houkuttelevat monet pihalle grillin ääreen. Useiden grillaajien perusraaka-aineisiin kuuluvissa grillimakkaroissa on kuitenkin suuria eroja lihapitoisuuksissa. Listasimme alle muutamien suosittujen grillimakkaroiden lihapitoisuuksia.
Useissa halvimmissa vaihtoehdoissa makkaroiden lihapitoisuus on valmistustietojen mukaan jopa vain kymmennisen prosenttia.
Joihinkin tuotteisiin merkityllä lihaan verrattavilla valmistusaineilla tarkoitetaan koneellisesti erotetun lihan, elimien, silavan, kamaran, siipikarjan nahan ja päänlihan yhteismäärää. Makkaroiden lihapitoisuus ilmoitetaan painoprosentteina valmiista tuotteesta.
Suositut makkarat lihapitoisuusjärjestyksessä:
Kivikylän Huiluntuhti grillimakkara: Lihapitoisuus 87 %.
Atria Wilhelm perinteinen grillimakkara: Lihapitoisuus 77 %.
HK Kabanossi: Lihapitoisuus 75 % - liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 77 %.
Pouttu grillimakkara: Lihapitoisuus: 50 %.
Perniön liha grillimakkara: Lihapitoisuus: 50 %.
Grillimaisteri grillimakkara: lihapitoisuus 49 %.
Atria Hiillos grillimakkara: Lihapitoisuus 43 % - liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 55 %.
HK Camping Original: Lihapitoisuus 41 % - liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 %.
Atria Atrilli grillimakkara: Lihapitoisuus 18 %.
Lidl grillimakkara: Lihapitoisuus 12 %.
Pirkka grillimakkara: Lihapitoisuus 11 % - liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 55 %.
HK Poprilli: Lihapitoisuus 11 % - liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 55 %.
Listauksen tuotetiedot haettu valmistajien sivuilta.
Hae reseptejä
Ajankohtaista
Näin vähän tutuissa makkaroissa on lihaa – erot jopa 70 prosenttia
(KUVA: Timo Aalto)
Julkaistu: 24.6. 7:08
Ilta-Sanomat listasi suosittujen grillimakkaroiden lihapitoisuuksia.
Lämmin kesä ja juhannus houkuttelevat monet pihalle grillin ääreen. Useiden grillaajien perusraaka-aineisiin kuuluvissa grillimakkaroissa on kuitenkin suuria eroja lihapitoisuuksissa. Listasimme alle muutamien suosittujen grillimakkaroiden lihapitoisuuksia.
Useissa halvimmissa vaihtoehdoissa makkaroiden lihapitoisuus on valmistustietojen mukaan jopa vain kymmennisen prosenttia.
Joihinkin tuotteisiin merkityllä lihaan verrattavilla valmistusaineilla tarkoitetaan koneellisesti erotetun lihan, elimien, silavan, kamaran, siipikarjan nahan ja päänlihan yhteismäärää. Makkaroiden lihapitoisuus ilmoitetaan painoprosentteina valmiista tuotteesta.
Suositut makkarat lihapitoisuusjärjestyksessä:
Kivikylän Huiluntuhti grillimakkara: Lihapitoisuus 87 %.
Atria Wilhelm perinteinen grillimakkara: Lihapitoisuus 77 %.
HK Kabanossi: Lihapitoisuus 75 % - liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 77 %.
Pouttu grillimakkara: Lihapitoisuus: 50 %.
Perniön liha grillimakkara: Lihapitoisuus: 50 %.
Grillimaisteri grillimakkara: lihapitoisuus 49 %.
Atria Hiillos grillimakkara: Lihapitoisuus 43 % - liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 55 %.
HK Camping Original: Lihapitoisuus 41 % - liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 54 %.
Atria Atrilli grillimakkara: Lihapitoisuus 18 %.
Lidl grillimakkara: Lihapitoisuus 12 %.
Pirkka grillimakkara: Lihapitoisuus 11 % - liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 55 %.
HK Poprilli: Lihapitoisuus 11 % - liha ja lihaan verrattavat valmistusaineet yhteensä 55 %.
Listauksen tuotetiedot haettu valmistajien sivuilta.